10 січня 2017 р.

Які продукти необхідно включити в раціон, щоб пережити сезон ГРВІ та грипу без хвороб?


Яйця багаті вітаміном D, якого не вистачає в сірі зимові дні. А з-за нестачі цього вітаміну зменшуються захисні ресурси організму, а також підвищується ризик підхопити застуду, грип, ймовірність загострення хронічних хвороб. Вітамін D ви також можете отримати з жирної морської риби і риб`ячого жиру.

В ягодах містяться корисні мікроелементи і флавоноли – речовини, що поліпшують
захисні сили організму, а також важливі вітаміни А, С і Е, які блокують шкідливих агентів з навколишнього середовища. Тому намагайтеся щодня їсти малину, смородину, обліпиху, брусницю, журавлину – в заморожених і сушених ягодах корисних речовин стільки ж, як і у свіжих.

Із-за дефіциту білкових продуктів погіршується стан імунітету. Справа в тому, що імуноглобуліни , які відповідають за опірність організму, – це білки, і для їх
синтезу необхідний харчової протеїн. При цьому важливо, щоб м`ясо було нежирним. Ідеальний варіант – яловичина, багата цинком, залізом і селеном.

Немає коментарів:

Дописати коментар