6 грудня 2016 р.

Сніжинки. Квілінг. Творчість.


 Квілінг - мистецтво скручувати довгі і вузькі смужки паперу в спіральки(які називаються ролами), видозмінювати їх форму і складати з отриманих деталей об'ємні або площинні композиції.
Мистецтво квілінгу - інтригуюча загадка, і вона вабить кожну дитину неймовірними перетвореннями звичайної смужки паперу та приносить їм величезне задоволення. Це навіть не фокус, це - диво! У поєднанні кількох смужок приховані багато образи: квітка, рибка, баранчик, зірочка, і чудернацькі дракони, птахи, тварини, та інші цікаві речі. А з простого модуля - кружечка можна скласти красиві кулі, розкішні квіти, тварин, птахів і навіть машини, кораблі, замки.
Ще одним аргументом на користь і значущість занять з квілінгу служить той факт, що єдиний робочий матеріал - це папір.
Папір найдоступніший і найдешевший матеріал для творчості. Дитина знайомиться з ним раніше, ніж з будь-яким іншим матеріалом. Папір звичний, легко піддається будь-яким змінам. А застосування смужок паперу будь-якої якості дозволяє займатися квілінгом всім, не тільки дітям, але і дорослим, незалежно від соціального стану, віку, освіти.
Квіллінг в змозі впливати на емоційну сферу людини. Це особливо важливо для тих, у кого є різні проблеми спілкування, хто сором'язливий або, навпаки, надмірно агресивний. Квілінг - ідеальна дидактична гра, свого роду конструктор, розвиває фантазію та винахідливість, логіку і просторове мислення, уяву та інтелект.
Крім вирішення питань комунікабельності, така діяльність сприяє розвитку естетичного почуття.
І останній аргумент на користь занять з квілінгу - його відносно недавнє поява та поширення, а значить - новизна і незвичайність. А те, що ново, непознано, незвично, особливо цікаво дітям.
Тож відпочиваймо з користю!



Немає коментарів:

Дописати коментар